söndag 30 oktober 2016

Ekologiska Snittblommor

I blomsterbutikerna hittar vi många olika vackra snittblommor, året runt. För en mindre bukett kan vi betala cirka 200 kr. Men att hitta giftfria och ekologiska snittblommor är inte lätt och vi blundar oftast inför hur dessa blommor är producerade och av vem de är skördade och paketerade. Med mitt ekologiska perspektiv är de konventionella snittblommor inte en okej företeelse och jag hoppas verkligen att det så småningom dyker upp helt ekologiska alternativ på marknaden. 
I Sverige har vi en kort säsong där vi kan odla snittblommor och under den säsongen kanske inte det säljs så mycket snittblommor i butikerna som under vinterhalvåret. Så att försöka sig på att odla ekologiska snittblommor här är svårt men det går och om kunderna vet vad de vill ha och börjar välja dessa alternativ istället så är det möjligt. Här får vi ju se snittblommor som grönsaker, att det är en säsongsgröda. Under vinterhalvåret kan vi inte ha prunkande blomsterbuketter inomhus utan istället välja krukväxter och vintergröna alternativ från naturen. 

Jag har gjort några försök under några år med att odla snittblommor och  försökt att sälja lite buketter. Har även odlat snittblommor till bröllop och bröllopsdekorationer vilket vore väldigt spännande att kunna utveckla i framtiden.

 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar